Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хмм, имам едно въпросче относно предния плафон (Алфа 146)... имам едно бутонче на него, което може да се натисне с нещо остро (доста е навътре)... днеска за 1 ви път реших да го цъкна (бях го забелязал от доста време)... та цъкнах го и започна да премигва зелено диодче до него, някои може ли да ме светне за какво е ? Любопитството ми не свърши до там, отворих гнездото и имаше забутана няква платка с кабели. Простете ми невежеството. Ще се радвам, ако ме светнете! Благодаря предварително.

Comment

• ---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:44.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Оригинално там трябва да стои приемникьт за дистанционно на централното заключване.
        И моите познания свършват до там ... ама за какво мига , за какво се цъка ... голям филм с тая платка там
        sigpic
        33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
        Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• ---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:44.

Comment

• Днеска и аз погледнах едно ръководство. На това място принципно седи Anti Theft device, демек устройство против кражба. Включва предавател, лампа лед, запаметяващ бутон и сензор за звук. На мен ми липсват предавателя и сензора за звук ;] A вече, защо имам запаметяващия бутон и лампата, нямам идея.

Comment

• Почва да мига понеже е в готовност да му се въведе код, защото ако не ти разпознае ключа, посредством код-картата на ключа, се въвежда кода чрез натискане на въпросното копче в определена последователност.
              Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Aaa, това вече е добре да се знае, а имаш ли идея каква е последователността? Аз го разцъках лекинко.. като цъкна бутона за централното ( за заключване и лампата мигва). Иначе преди това, го цъкнах въпросното микро ключе и почна да мига постоянно на интервал от 2-3 секунди, като го цъкнах 2 пъти бързо, един след др. спря.

Comment

• ---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:54.

Comment

• Първоначално публикувано от Bulan4o Покажи съобщение
                    Aaa, това вече е добре да се знае, а имаш ли идея каква е последователността? Аз го разцъках лекинко.. като цъкна бутона за централното ( за заключване и лампата мигва). Иначе преди това, го цъкнах въпросното микро ключе и почна да мига постоянно на интервал от 2-3 секунди, като го цъкнах 2 пъти бързо, един след др. спря.
                    Не мога да си спомня точно но мисля, че цифрите се вкарваха като се натискаха бързо, а интервала между цифрите беше май едно самостоятелно мигане на диода.
                    Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• ---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:55.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Погледнах упьтването. Правилно сьм запомнил че там е само приемникьт. Самата аларма когато я има е под таблото. Запомнянето става като се цькне бутончето ,задьржа се в това полужение, натиска се бутоньт на ключьт, светодиодьт трябва да мигне не по вече от ведньж след което трябва да светне продчлжително. врьщаме бутончето на приемникьт в изходна позиция.
                        Хахаха, значи толкова добре и поомня

Comment

• ---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:55.

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_erazor Покажи съобщение
                            Здравейте, извденъж ми се появи някакъв проблем с паленето.
                            Когато завъртя ключа, не се чува стартера а само едно щтракане като от реле, и се вижда че се вдига консумацията, таблото и плафона светват по-слабо.
                            След няколко опита запалва, но не мога да хвана някаква закономерност, понякога пали от 2-рия опит, днес след 10-15, като чели се влошават нещата.

С търсачката не открих подобна тема, поне не и за JTD.
                            Някакви предположения?
                            Ще се цитирам за да се сетите за какво говоря.
                            Днес взех колата от сервиза, оказа се че проблема е в кабелите, лоши връзки от (+) клемата, и от там идвало всичко, дори и индикацията за изгоряла подгревна свещ изчезна.

Свещите и стартера са ОК, и съм се разминал с по-сериозни щети, които е можело да се получат заради хлабавите връзки.

Хубав ден на всички
                            sigpic
                            146 1.9 JTD, 99'

Comment

• От какво е този звук наподобяващ биене (14-26та секунда от клипа)?

http://www.youtube.com/watch?v=uZBi5AtR0mo

Comment

• Не знам точно на кое казваш биене, но мотора от клипа си работи напълно нормално. Това е характерния звук на петака.
                                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                                X